Madfar Tweet...

Instagram

Google-Annoncer:
fredag
nov152013

Grøntsags fladbrød. (Hotdog)

Helt, helt uimodståeligt er dette 'brød' og en rigtig grøntsags skjuler for dem af os med børn.
Brødene her har jeg lavet på hvidkål og gulerod, men du kan variere dem efter smag og årstid.
Du må ikke forvente knasende skorpe, men derimod et 'brød' der mætter, giver enegi og holder dit blodsukker stabilt.

Dette skal du bruge:

1 gulerod.
1/3 lille hvidkålshoved, måske lidt mindre.
1 dl blandet nødder blendet til mel - jeg brugte mandler, valnødder og hasselnødder.
1/2 dl solsikkefrø.
2 æg.
2 tsk loppefrøskaller (husk)
1 tsk havsalt.
ca 70 gram fuldfed skæreost, revet.
1 drys basilikum, oregano og chiliflager.

Sådan gør du:

Kør nødder på foodprocessor til det bliver som mel og tag det til side i en skål. Herefter kører du kål og gulerod på rivejern. Kom nøddemelet heri og tilsæt alle andre ingredienser. Brug pulsfunktionen og skrab siderne flere gange til massen er helt fin.

Bred 'dejen' ud i 4 klatter på bagepapir og smør dem ud til fladbrød med en dejskraber.

Bages i forvarmet ovn, 20 minutter ved 200 grader.

Konkurrence her på Madfar KLIK HER og deltag.

Her bødet brugt til hotdog, men kunne også fint fyldes med feks. en lækker salat og skaldyr.

God fornøjelse og velbekomme.

 

torsdag
feb072013

Burgerbolle - inkl. Madfar's favorit burger.

En god burger starter med en god bolle. Den skal være....

En god burger starter med en god bolle. Den skal være blød og have en smule sødme. Jeg ved ikke noget være end steder der serverer sprøde ciabatta brød der skamsmadrer ens gane så det halve kunne være nok, og skal den lige være en tand mere slem så mangler det lige, at de patter den til i ruccola??!!
Død over caféburgeren og ind med noget ordentligt. Vi har heldigvis Kim's Kitchen i Aalborg som forstår sig på, hvordan en ordentlig burger skrues sammen. Tjek det ud næste gang du er på disse kanter. Vi kan jo´heldigvis også gøre det selv. Du får her min favorit opskrift på en burgerbolle. Den sidderlige i skabet hver gang. Fyldet må være op til din egen smagspræferencer. En af mine bedtse burgeropskrifter får du længere nede, men først skal der bolles.

Burger bolle, 7 stk.
Dette skal du bruge:

2 1/2 dl lunkent vand.
15 gram gær.
450 gram god økologisk hvedemel, bruger selv Aurions.
35 gram rørsukker.
7 gram havsalt, brug nu ordentligt salt - og nej salt er ikke bare salt.
40 gram blødt økologisk smør.

Sådan gør du:

Vand og gær røres ud i en skål. Herefter komer du mel, salt og sukkeret i og rører godt igennem - 7-8 minutter på røremaskine på fuld knald. Dejen skal hvile lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Vej dejen af og del den i 7 lige store stykker med samme vægt, så ved du de bliver lige store. Ælt til boller og læg dem på en bageplade lagt med bagepapir, drys med sesamfrø og lad bollerne hæve 1/2 time.
Læg et stykke bagepapir over bollerne og pres med en bageplade, så de bliver flade og lige store, lad hæve 1 time.

Bag burgerbollerne 14 minutter ved 220 grader, lad dem køle af på en bagerist.

Madfar's okseburger med peberrodscreme:

Hold det nu simpelt som muligt. Alt for mange vil alt for meget i en burger. Less is more. Brug nogle enkle simple ingredienser og gerne i bedste kvalitet, det er og bliver det bedste.

Dette skal du bruge (1 burger):

200-300 gram økologisk oksekød, ikke for magert det skal smage af noget.
1 stor håndfuld svampe - jeg brugte champignon.
Blandet salat.
God Cheddar ost.
Bacon, Aalbæk laver en gourmetbacon der er konge.

Peberrodscreme:
1 dl fed cremefraiche 38%.
Friskrevet peberrod.
havsalt og kværnet peber.
En anelse vineddike, kun et strint.
Et lille nip rørsukker.

Peberrodscremen skal du smage til efter temperament, jeg kan godt lide den spicy og bruger en del peberrod, men du må smage dig frem til du synes den er der.

Steg bøffen 4 minutter ved høj varme på den ene side, gerne på grillpande - vend bøffen - kom et par skiver cheddar på og steg yderligere 2 minutter, Lad bøffen hvile 5 minutter på et skærebræt. Rist bacon til den er sprød, kom den på fedtsugende papir. Rist dine svampe i baconfedtet.

Anret burgeren først med et par spsk. peberrodscreme, herefter bøffen, svampe, bacon og til sidst salat. Det er da så herligt simpelt.

En god burger starter med en god bolle.

God fornøjelse og velbekomme.