Madfar Tweet...

Instagram

Google-Annoncer:
« Aalborg og MadFar spiste med Price. | Main | Tilmeld dig MadFar's nyhedsbrev og det direkte i mailboxen. »
mandag
aug302010

Madbloggersymposium 2010.

Weekenden 28. august, deltog jeg i Madbloggersymposium 2010.

Et tæt pakket program med oplæg, smagninger og workshops var skruet sammen, til en skare af ca. 80 forventningsfulde madbloggere. Applaus til Marie Sainabou Jeng og Rasmus Holmgård for det store benarbejde der gjorde dette muligt. Og så i så smukke lokaler som Nordatlantens Brygge som huser blandt andet et lille spisested ved navn Noma.  

 Claus Meyer fortæller om Ny nordisk hverdagsmad.Programmet bød blandt andet på vinsmagning af danske vine fra Lilleø. Vinmageren Anders Selmer fortalte om hele projektet og jeg blev meget overrasket over hvor gode vinene allerede er nu. Der er virkelig lagt i kakkelovnen til noget vi kommer til at høre og smage meget mere om, i nærmeste fremtid.

Chokolademanden Mikkel Friis-Holm kom forbi med en masse dejlige smagsprøver , og ja god chokolade er lige så kompleks som både vin og kaffe kan være det, men i alt sin enkelthed var det fremragende chokolade som bare skal nydes.

Dansk mikrochokolade ved Mads Friis-holm. Claus Meyer og Charlotte Mithril kom forbi og fortalte om Ny Nordisk Hverdagsmad. De 10 principper som de nævner herunder er i mine øjne en tilbagevenden til 'gode gamle dyder' som masser af kogekoner til lands sagtens kunne lære os mere om, men det bliver åbentbart mere interessant når det kommer op på forskningsniveau, da vi her til lands skal kunne dokumentere stort set alt. Men der er penge i det og money talks. Men jeg er ikke i tvivl at der trodsalt kommer noget godt ud af det på den lange bane, så måske pengene er givet godt ud.

1. Mere frugt og grønt (især bær, kål, rodfrugter, bælgfrugter, kartofler og urter)
2. Mere fuldkorn (især havre, rug og byg)
3. Mere mad fra havet og søerne (fisk, skaldyr og tang)
4. Kød af højere kvalitet, men mindre af det
5. Mere mad fra de vilde landskaber (eks. svampe, bær og urter)
6. Vælg økologisk hver gang du kan
7. Undgå tilsætningsstoffer i maden
8. Flere måltider tættere på sæsonen
9. Mere hjemmelavet mad
10.Smid mindre ud

 

Frokosten var friskt fløjet ind fra Århus, den blev præsenteret på skype af Mads Nybroe fra BETA. Det var en legefrokost hvor der skulle vandbades og spises foie gras på tube med hjertesalat, pulverpopcorn og hvid chokolade. Det var ovenud lækkert, delikat og ikke mindst sjovt. Jeg var på dette tidspunkt, med rystende hænder og lavt blodsukker, simpelthen blevet så sulten, at denne lille søde frokost nærmest kun virkede som en appetizer, ikke noget en voksen mand kunne blive mæt af, dagens absolut eneste minus. Jeg fik ikke brugbare billeder af frokosten men det gjorde Piskeriset se dem der.

Coffe Collective kom forbi med frisk brygget kaffe. Lad det være sagt, kaffe er ikke bare kaffe. Jeg fik ikke noteret hvilken kaffe det var vi drak, men kan ikke sige andet end, at det var fremragende. De skal helt klart besøges næste gang jeg er på de Københavnske kanter.

Vi sluttede denne fremragende dag af med middag på Knipps Kaj under knippelsbroen hvor der blev spist lækker mad og drukket biodynamiske vine. Først var der bobler (ikke min stærke side sorry) serveret sammen med ristet rugbrød og makrelcreme, det gik lige i blodsukkeret som var på sit laveste, så der røg et par rugbrødsmadder indenbords. Vi blev bænket ved langborde og så skal jeg ellers love for vi fik krabbeklør så hatten passede, delikat med små brød og dressinger. Herefter fik vi and og kylling, begge dele med masser af smag, anden dog til den tørre side - serveret med kartofler og sølvbede. Derefter oste og en dessert jeg ikke kan huske, kun at den var ligegyldig og underlig grynet.

Her lidt stemningsbilleder fra middagen under broen:

 

 

Jeg takkede af efter en lang dag med tidlig flyvetur fra Aalborg for der skulle være kræfter til søndagens Grønch med Din Baghave, ved Øksnehallen på Vesterbro. Super lækkert. Der var en masse leben udenfor med Camilla Plum, masser af boder og det bugnede med lækre danske grøntsager overalt. Messen indendøre går nok ikke over i historien, det var virksomheder med lidt smagsprøver og den slags, ingen overraskelser.

Grønch eller grøntsagsbrunch fra din baghave.

Nogen handlede til den helt store guldmedalje.

Katrine Klinken koger hummer på EAT2010 messen i Øksnehallen.Tak for et godt Symposium2010 glæder mig til 2011.

De bedste hilsner.

MadFar.  

Reader Comments (6)

Hvor er det fedt at læse at alle synes Madbloggersymposiumet har været sådan en succes, så håber jeg at det også bliver arrangeret til næste år, så jeg kan komme med :-)

Det er fedt at madbloggerne endelig står sammen og skaber et netværk og lærer hinanden at kende på den måde.....

Mange hilsner
Birthe

august 30, 2010 | Unregistered CommenterNewyorkerbyheart

Tak for dit resume af de begivenhedsrige dage. Dine fotos er virkelig gode! Godt at mødes - allesammen, Jeg glæder mig over, at kogeriet med gryn, kål, rødder, svampe og vildt ikke mindst - og alt det andet - er moderne igen, Endelig noget nyt, man kan finde ud af. Lad os fortsætte den gensidige inspiration - måske mødes den Arla'ende november? Mange venlige kogehilsner Nethe, kogekone.dk

august 30, 2010 | Unregistered Commenternethe

Superlækre billeder, og en fin gennemgang af dagens forløb. Mere veldokumenteret begivenhed skal man lede længe efter :-)

Hyggeligt at møde dig, om end meget kort. Som Nethe skriver, håber jeg, at vi kan samle lidt mere op i Århus til november.

Rasmus

august 30, 2010 | Unregistered CommenterRasmus

Hehe - jeg fik til gengæld ikke taget billeder af chokoladen, men ja, den var rigtig spændende.

Flotte billeder fra aftensmaden - meget stemningsfulde :-)

august 30, 2010 | Unregistered CommenterPiskeriset

Ærgerligt at jeg ikke nåede at få sagt hej til dig. Det var et fedt arrangement, men der var klart plads til forbedringer med maden. Måske ses vi hos Arla til november?

august 31, 2010 | Unregistered CommenterKlidmoster
Comments for this entry have been disabled. Additional comments may not be added to this entry at this time.